Armata rusa pregateste cea mai mare prezentare de armament si tehnica militara in iunie, unde vor fi expuse aproximativ 5.000 de piese precum tancuri, nave de razboi, avioane si tehnologie spatiala, pe o suprafata de 5.000 de hectare in afara Moscovei, relateaza Russia Today, in pagina electronica.

Expozitia este programata pentru perioada 16-19 iunie in parcul din Kubinka din regiunea Moscova, a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat. Toate fortele armate ruse vor participa la eveniment, inclusiv cele care se ocupa de rachete strategice, aparare aerospatiala, trupele aeropurtate, fortele terestre si aeriene, precum si marina.

Ministerul Apararii a declarat ca expozitia va prezenta armament greu si usor, drone, sisteme robotizate, biotehnologie, tehnologie laser si radio, facilitati militare si medicale, noi tipuri de combustibil si multe altele. Aceasta va include si demonstratii ale capacitatilor armamentului rusesc. Ministerul rus al Apararii a invitat specialisti militari internationali dar si spectatori civili la acest forum, promitandu-le vizitatorilor o sansa de a testa ehipamentul militar, de a trage cu arme de foc si chiar de a sari cu parasuta. Un targ militar va functiona, de asemenea, pe durata expozitiei, scrie MEDIAFAX.

Rusia este al doilea mare vanzator de arme dupa Statele Unite, cu exporturi de armament care au crescut cu 37 la suta in 2010-2014. Armele rusesti sunt exportate in 56 de tari. In 2013, Rusia a vandut arme in valoare de 13 miliarde de dolari, iar compania nationala de armament Rosoboroneksport se asteapta ca vanzarea de arme catre cumparatori straini sa ramana stabila cel putin pana in 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.