Nazismul si stalinismul nu pot fi puse pe acelasi plan, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, precizand ca regimul lui Stalin nu a incercat sa extermine un grup etnic, relateaza agentia Sputnik in pagina electronica.

"Incercarile de a le pune pe acelasi plan sunt absolut fara fundament", a afirmat Putin, in cadrul sesiunii anuale de intrebari si raspunsuri cu cetatenii. "Oricat de urat a fost regimul lui Stalin, cu toate represiunile si deportarile etnice, nu a incercat niciodata sa extermine" un grup etnic, a adaugat liderul rus.

El a recunoscut insa ca exista un motiv pentru care se fac astfel de comparatii. "Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, am incercat sa impunem statelor est-europene modelul nostru de dezvoltare si am facut-o prin forta", a afirmat Putin, potrivit paginii electronice a agentiei Tass. El a adaugat ca acest lucru nu a fost corect si "continua sa se intoarca impotriva" rusilor si in prezent. "De altfel, americanii se poarta la fel, incercand sa impuna modelul lor practic intregii lumi. Si ei se indreapta spre un esec", a conchis Putin, scrie MEDIAFAX.

Presedintele rus raspunde joi intrebarilor cetatenilor, fara sa accepte intrebari din strainatate, in cadrul celei de-a 13-a sesiuni a "liniei directe cu Vladimir Putin", care a inceput la ora 12.00 (12.00, ora Romaniei), programul fiind difuzat in direct de mai multe posturi de televiziune si de radio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.