Hackerii ar putea folosi sistemele wireless destinate pasagerilor curselor aeriene din SUA pentru a prelua controlul asupra avioanelor, a avertizat Biroul de audit al administratiei americane (GAO).

GAO precizeaza ca aceasta este una dintre amenintarile la adresa securitatii care nu sunt tratate in mod corespunzator. Raportul intervine in contextul in care controlul traficului aerian este modernizat pentru a folosi tehnologia prin satelit.

Anchetatorii GAO au discutat cu experti pe probleme de securitate cibernetica, potrivit carora programele de protectie impotriva hackerilor de la bordul avioanelor pot fi patrunse daca sistemele pentru controlul zborului si cele de divertisment folosesc aceleasi retele si routere.

Un expert le-a spus anchetatorilor ca "un virus sau un malware" implantat pe site-urile vizitate de pasageri ar putea oferi o oportunitate pentru un atac cibernetic. Michael Huerta, un reprezentant al Administratiei Federale a Aviatiei (FAA), este de acord cu rezultatele raportului GAO si afirma ca FAA a inceput sa lucreze cu expertii pe probleme de securitate ai Guvernului american pentru a implementa schimbarile necesare.

"Aceasta amenintare va continua sa evolueze si este ceva ce trebuie sa se afle in centrul examinarii", a declarat el in fata unei comisii a Senatului, scrie MEDIAFAX.

"FAA trebuie sa se concentreze pe standardele de certificare din aviatie pentru a impiedica un terorist cu un laptop, din cabina sau de la sol, sa preia controlul asupra unui avion prin sistemul wireless destinat pasagerilor". Departamentul american pentru Transporturi a precizat ca FAA este "atasata consolidarii capacitatilor de aparare impotriva noilor amenintari".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.