Disensiunile dintre Marine Le Pen, liderul partidului extremist francez Frontul National, si tatal ei, Jean-Marie Le Pen, par sa se accentueze, acesta din urma afirmand ca fiica lui ii vrea "moartea".

Marine Le Pen a criticat recentele afirmatii ale tatalui sau, care a catalogat camerele de gazare naziste un "detaliu al istoriei".

In acest context, liderul Frontului National, Marine Le Pen, a declarat miercuri ca se opune candidaturii tatalui ei in calitatea de cap de lista la alegerile regionale din decembrie. "Jean-Marie Le Pen pare sa fi intrat intr-o adevarata spirala intre strategia parjolirii pamantului si sinuciderea politica", a declarat presedintele FN.

In replica, Jean-Marie Le Pen, in varsta de 86 de ani, a catalogat drept "nebunii" apelurile de a demisiona din functia de presedinte onorific al Frontului National. "Prestigiul pe care in mod evident inca il am in cadrul Frontului National va genera o agitatie considerabila, o pierdere a influentei pentru Marine, pe care probabil nu o poate gestiona", a spus Jean-Marie Le Pen. "Marine Le Pen m-o vrea mort, este posibil; nu trebuie sa mizeze pe cooperarea mea", a adaugat Jean-Marie Le Pen, liderul onorific al formatiunii de extrema-dreapta Frontul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.