Presedintele Frontului National, Marine Le Pen, a declarat miercuri ca se opune candidaturii tatalui ei in calitate de cap de lista la alegerile regionale din decembrie, in urma ultimelor derapaje ale acestuia intr-un interviu acordat unei publicatii de extrema dreapta.

Marine Le Pen descrie aceasta situatie drept o "criza fara precedent" si a decis sa nu ii ofere tatalui sau posibilitatea de a fi cap de lista in Paca, la alegerile regionale din decembrie. Ea a invocat "provocarile grosiere" ale acestuia intr-un interviu acordat cotidianului de extrema dreapta Rivarol ce va aparea joi. "Jean Marie Le Pen pare sa fi intrat intr-o adevarata spirala intre strategia parjolirii pamantului si sinuciderea politica", declara presedintele FN intr-un comunicat publicat miercuri dimineata si citat de cotidianul francez in editia electronica.

"Avand in vedere aceasta situatie, l-am informat pe Jean-Marie Le Pen ca ma voi opune, in cadrul biroului politic din 17 aprilie, ca el sa fie investit drept cap de lista pentru alegerile regionale, pentru candidatura sa din Provence-Alpes-Côte d'Azur", a declarat ea, potrivit MEDIAFAX.

In interviul acordat Rivarol, Jean-Marie Le Pen ii ia aparare maresalului Petain (pe care el nu l-a "considerat niciodata un tradator"), a "Europei boreale si a lumii albe" si il trimite pe Manuel Valls la conditia sa de "imigrant". Daca toate aceste declaratii nu au nimic inedit, modul in care au fost formulate si concentrarea lor intr-un singur interviu sunt spectaculoase. Cu atat mai mult cu cat ele apar intr-unul dintre ziarele favorite ale extremei drepte antisemite si intervin la cateva zile dupa o polemica anterioara, cand Jean-Marie Le Pen a calificat din nou camerele de gazare drept un "detaliu" al celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Jean-Marie Le Pen este din 2011 presedinte de onoare al Frontului National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.