Romania se transforma, prin participarea la sistemul NATO antiracheta, intr-o "platforma de agresiune" impotriva Rusiei, sustine, intr-un interviu acordat agentiei ruse Sputnik, controversatul politician belgian Luc Michel.

Prin participarea la sistemul NATO antiracheta, "Romania se transforma intr-o platforma de agresiune impotriva Rusiei", afirma Luc Michel, potrivit agentiei Sputnik.

Polonia, tarile baltice si Bulgaria urmeaza aceeasi strategie a Aliantei Nord-Atlantice, adauga politicianul belgian. Luc Michel este liderul Partidului Comunitar National European (PCNE), o miscare politica pe care unii teoreticieni politici o considera de extrema-dreapta, cu sediul la Bruxelles. Partidul Comunitar National European are o ideologie nationalista, antiliberala, antiamericana, militand pentru crearea unui stat unitar european din Rusia pana la coastele Oceanului Atlantic, scrie MEDIAFAX.

Generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor NATO din Europa, afirma recent ca Rusia a exercitat "presiuni mari" asupra Romaniei si Poloniei din cauza sistemului antiracheta NATO, avertizand ca Moscova intentioneaza sa continue aceasta atitudine cu toate tarile participante la scutul antibalistic.

La sfarsitul lunii martie, ambasadorul rus in Danemarca, Mihail Vanin, declara ca Rusia va considera tinte legitime toate tarile care vor gazdui instalatii antibalistice ale Aliantei Nord-Atlantice. Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat ca sistemul antiracheta NATO este pur defensiv si nu are nimic de-a face cu Rusia.

Statele Unite si NATO au explicat de mai multe ori ca elementele antiracheta instalate in Europa nu sunt indreptate impotriva Rusiei, avand rolul de a contracara amenintari provenind din tari care nu se conformeaza reglementarilor internationale, precum Iranul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.