Un ofiter de politie alb din statul american South Carolina a fost acuzat marti de crima, in baza unei inregistrari video care-l surprinde impuscand un barbat de culoare in spate, in timp ce fugea.

In urma incidentului, care a avut loc sambata in orasul North Charleston, ofiterul Michael Slager, in varsta de 33 de ani, a insistat ca l-a impuscat pe Walter Scott, in varsta de 50 de ani, pentru ca se temea pentru viata sa. Politistul a declarat ca barbatul l-a dezarmat, luandu-i pistolul paralizant in timpul unui control de rutina in trafic.

Insa o inregistrare video care a fost pusa la dispozitia ziarului The New York Times (NYT) si altor publicatii, arata ca ofiterul l-a impuscat pe barbat de mai multe ori in spate, in timp ce acesta fugea. NYT a numarat opt impuscaturi.

Ofiterul apare apoi in imagini parand sa ridice un obiect mic din iarba, mergand catre barbatul care zacea la pamant si aruncand obiectul langa el. Acuzatiile au fost formulate dupa luni de controverse si demontratii pe plan local in cazuri din Ferguson, Missouri, New York City si alte locuri in care ofiteri alb de politie nu au fost acuzati de mortile unor suspecti de culoare. Politia federala (FBI) si Departamentul Justitiei au anuntat anchete asupra incidentului din South Carolina, scrie NYT, potrivit MEDIAFAX.

"Cand te-nseli, te-nseli", a declarat marti primarul din North Charleston Keith Summey intr-o conferinta de presa. "Iar daca iei o decizie proasta, nu-mi pasa daca ai insigna (de politist) sau esti doar un cetatean de pe strada. N-ai decat sa traiesti (consecintele) acelei decizii", a subliniat el.

Familia victimei a stat de vorba cu presa.

"Noi dorim doar sa se faca dreptate si ca adevarul sa iasa la iveala, astfel incat fratele meu sa se poata odihni in pace", a declarat Anthony Scott, fratele mai mare al victimei pentru ziarul local The Post and Courier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.