Polonia va construi sase turnuri de observatie la granita cu exclava rusa Kaliningrad, a anuntat agentia poloneza PAP.

Cele sase turnuri vor avea 50 de metri inaltime si vor transmite imagini urmarite de granicerii polonezi care monitorizeaza cei 200 de kilometri de granita, a anuntat PAP. Costurile totale sunt estimate la 14 milioane de zloti (3,4 milioane de euro), dintre care 75 la suta vor proveni din Fondul UE pentru granitele externe.

Initiativa urmeaza unor informatii potrivit carora Rusia a mobilizat rachete in Kaliningrad.

Mobilizarea de catre Rusia a unor rachete Iskander cu raza scurta de actiune are loc pe fondul intensificarii tensiunilor cu Occidentul si NATO pe tema Ucrainei. "Suntem in faza de testare a instalatiilor tehnice ale turnurilor", a declarat purtatorul de cuvant al granicerilor polonezi, Miroslawa Aleksandrowicz, pentru PAP. "Intentionam sa fie pe deplin functionale pana in iunie", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Granita Poloniei cu Kaliningrad face parte din granita externa a UE, cu patru drumuri care trec in exclava Kaliningrad. Anul trecut, 3,2 milioane de polonezi si 3,3 milioane de rusi au traversat aceste puncte de frontiera, potrivit PAP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.