Avioane de vanatoare kenyene au bombardat obiective ale gruparii islamiste Al-Shabaab din statul vecin Somalia, in urma atacului comis joi de organizatia terorista la o universitate din Kenya, soldat cu aproape 150 de morti.
Avioanele de vanatoare au bombardat doua tabere din regiunea Gedo, folosite de membrii gruparii Al-Shabaab pentru a trece in Kenya, a afirmat un purtator de cuvant militar. Purtatorul de cuvant al armatei kenyene, David Obonyo, a precizat ca armata a raspuns unor "amenintari" lansand un atac aerian in regiune, duminica seara, scrie MEDIAFAX.

Aceasta este prima actiune a Kenyei in urma atacului de la universitatea din Garissa, soldat cu 148 de morti, majoritatea studenti, si 104 raniti. Presedintele Uhuru Kenyatta a promis ca va raspunde la acest atac "in cel mai dur mod posibil". Islamistii Al-Shabaab au luat ostatici joi 815 studenti la Universitatea din Garissa, iar autoritatile au reusit sa salveze cel putin 500. Zeci de studenti au fost executati dupa ce le-au raspuns atacatorilor ca sunt crestini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.