Autoritatile turce au blocat accesul la platformele online Twitter, YouTube si Facebook ca reactie la difuzarea unor imagini cu procurorul luat ostatic de militanti marxisti intr-o instanta din Istanbul.
Tayfun Acarer, directorul Autoritatii turce pentru Comunicatii si Tehnologii Informationale (BTK), a explicat ca accesul la site-ul de socializare Facebook a fost reluat dupa conformarea cu legislatia turca, care interzice distribuirea imaginilor cu procurorul luat ostatic. O instanta turca a ordonat blocarea a 166 de site-uri care au difuzat imiagini cu procurorul luat ostatic.

Doi militanti ai miscarii ilegale Frontul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) l-au luat ostatic pe procurorul Mehmet Selim Kiraz, pe 31 martie, intr-un tribunal din Istanbul. Procurorul a murit din cauza ranilor suferite in schimburile de focuri dintre rapitori si fortele de ordine. De asemenea, cei doi autori ai luarii de ostatici au murit, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.