Persoane inarmate au rapit sambata un ofiter de securitate roman de la o mina de mangan din Burkina Faso, au anuntat compania si o sursa din domeniul securitatii. Romanul este victima unui grup de teroristi din Mali, au declarat surse citate de site-ul de stiri Burkina24.com.

[UPDATE]

MAE s-a autosesizat, a activat Celula de Criza si a transmis instructiuni misiunilor diplomatice din zona, in cazul romanului rapit intr-un incident din Burkina Faso, a informat, sambata seara, Ministerul de Externe. ”Celula de Criza s-a reunit deja in vederea analizarii tuturor informatiilor si pentru adoptarea masurilor specifice”, institutiile care fac parte din aceasta structura fiind in contact permanent, a precizat MAE, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.



[UPDATE]

Incidentul a avut loc la mina de mangan Tambao, administrata de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania lui Frank Timis.

Frank Timis este un om de afaceri cu cetatenie romana si australiana, care locuieste la Londra si are investitii in Africa de Vest, in special in domeniul petrolier si minerit. Mina se afla in nord-estul statului Burkina Faso, in apropiere de granita cu Mali.



Souleymane Mihin, directorul din Burkina Faso al companiei Pan African Minerals, care administreaza proiectul de minerit Tambao, a declarat ca cinci persoane inarmate l-au rapit pe roman dupa ce au atacat o patrula de securitate pe care acesta o conducea. Soferul sau si un jandarm care le asigura protectia au fost raniti. "A fost un atac asupra uneia dintre patrulele noastre", a afirmat Mihin. "L-au rapit pe romanul care conducea patrula. Soferul a fost impuscat in picior. Un jandarm a fost grav ranit", a precizat el.

O sursa din domeniul securitatii din Burkina Faso a precizat ca rapitorii s-au indreptat spre granita cu nordul statului Mali, situata in apropiere, dupa ce l-au rapit pe roman. Incidentul s-a petrecut dupa-amiaza si au fost organizate echipe in Burkina Faso pentru a-l cauta pe barbat, a adaugat sursa.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

Nordul Mali se confrunta cu prezenta a numerosi islamisti inarmati, rebeli separatisti si bande criminale. In trecut, cetatenii straini rapiti au fost dusi in zonele desertice din nordul Mali si ulterior eliberati in schimbul unor rascumparari. Totusi, surse din industria mineritului au declarat ca incidentul ar putea fi legat de faptul ca Pan African Minerals a avut relatii tensionate cu comunitatea locala din zona minei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.