O explozie s-a produs in noaptea de miercuri spre joi la Kiev, la intrarea intr-o agentie bancara, aceasta fiind prima din capitala ucraineana de la inceputul conflictului din Donbas, in estul tarii, relateaza agentia Zik.

Politia nu a identificat inca tipul explozibilului folosit, dar a precizat ca nimeni nu a fost ranit. Aceasta este prima explozie produsa la Kiev de la inceputul conflictului din Donbas, dupa ce mai multe astfel de deflagratii au avut loc la Odesa si Harkiv.

Potrivit agentiei ruse Tass, care citeaza postul de televiziune ucrainean 112.ua, politia a gasit alte doua dispozitive explozibile dupa acest incident. Ucraina este afectata de un conflict separatist care izbucnit in martie 2014 in regiunile Donetk si Lugansk, dupa anexarea Crimeei de catre Rusia. Luptele s-au soldat cu peste 6.000 de morti pana in prezent, potrivit ONU.

La 12 februarie, grupul de contact, din care fac parte reprezentanti ai Moscovei, Kievului, OSCE si lideri separatisti prorusi din estul Ucrainei, a semnat la Minsk o intelegere care vizeaza sa puna capat conflictului ucrainean. Intelegerea a fost negociata in "formatul Normandia", de catre presedintii Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Porosenko, Frantei Francois Hollande si cancelarul Germaniei Angela Merkel, scrie MEDIAFAX.

Armistitiul a fost deja incalcat de catre rebelii prorusi, care au preluat controlul asupra orasului Debalteve, un nod feroviar strategic din regiunea Donetk, in estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.