Parlamentul britanic a fost dizolvat luni, moment care marcheaza inceputul campaniei pentru alegerile legislative de la 7 mai.

Premierul britanic, David Cameron, s-a intalnit cu regina Elisabeta a II-a pentru a-i cere sa dizolve Parlamentul. Dupa ce s-a intors de la Palatul Buckingham, Cameron a declarat, in fata sediului Guvernului, ca alegatorii au de facut o alegere clara intre el si liderul laburist Ed Miliband.
David Cameron a afirmat ca in cinci ani a pus Marea Britanie "din nou pe picioare", iar conservatorii ofera o conducere puternica si o tara sigura, in timp ce Miliband ar oferi o tara in "haos economic". El a avertizat ca, daca alegatorii il vor vota pe Miliband, familiile britanice se vor confrunta cu o crestere a taxelor in valoare de 3.000 de lire sterline (4.000 de euro).

Liderul liberal-democrat, vicepremierul Nick Clegg, a preconizat ca un nou Guvern de coalitie va fi format dupa alegeri. "Parerea mea este ca era guvernarii unui singur partid s-a incheiat in politica britanica. Ultimul lucru de care are nevoie tara este sa alunece spre stanga sau spre dreapta si exact asta ameninta sa faca partidele Conservator si Laburist", a afirmat el, potrivit MEDIAFAX.

La randul sau, liderul laburist Ed Miliband a incercat sa castige sprijinul mediului de afaceri, avertizand cu privire la pericolul ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana. "Nimic nu ar fi mai rau pentru tara noastra sau pentru marile firme de export decat sa jucam jocuri politice cu apartenenta la UE. David Cameron intelegea asta. Dar in ultimii cinci ani locul nostru in Uniunea Europeana a devenit tot mai nesigur", a apreciat el.

Liderul partidului antieuropean si antiimigratie UKIP, Nigel Farage, urma sa isi lanseze campania in care promite respingerea UE, consolidarea frontierelor, fonduri suplimentare de trei miliarde de lire sterline (4,09 miliarde de euro) pentru sistemul de sanatate si renuntarea la impozite pentru salariul minim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.