Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat in cadrul unei intalniri cu studentii la universitatea Karazin din Harkov ca, in 2012, 80 la suta dintre agentii secreti ucraineni erau recrutati de serviciul rus de informatii FSB, relateaza agentia Zik, in pagina electronica.

"Avand in vedere acest lucru, agresorul a avut o sansa de a-si implementa scenariul dar ucrainenii au raspuns provocarii si au dejucat planurile inamice", a declarat Porosenko.

Inamicul nu va zgudui barca nicaieri in Ucraina, nici in Harkov, nici in Dnipropetrovsk, Zaporijia, Odesa sau Mikolaiiv, a declarat presedintele.

El a afirmata ca simte spiritul libertatii si dorinta studentilor de a fi alaturi de Ucraina.

Un raport publicat in aceasta luna de Wall Street Journal sugera ca spionii rusi si simpatizantii Moscovei erau adanc inradacinati in cadrul serviciului ucrainean de informatii (SBU) atunci cand a izbucnit conflictul din estul Ucrainei, in primavara lui 2014.

Raportul citeaza exemplul a trei agenti SBU capturati de rebeli dupa ce au aparut detalii despre o misiune secreta in estul Ucrainei. Oficialii guvernamentali cred ca operatiunea a fost dejucata de un aliat al Moscovei de rang inalt din cadrul agentiei de informatii de la Kiev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.