Un diplomat al ONU si alte 19 persoane au fost ucisi dupa ce mai multi barbati inarmati au luat cu asalt, vineri seara, un hotel din Mogadishu frecventat de oficiali somalezi, jurnalisti si oameni de afaceri, relateaza CNN.

Yusuf Mohamed Ismail Bari-Bari, reprezentantul permanent al Somaliei la ONU in Geneva, se afla printre persoanele ucise, a declarat Guvernul somalez. Atacul a inceput vineri seara, in jurul orei locale 17.00, cand o masina-capcana a explodat la intrarea in hotel, a declarat un martor ocular, Aden Hussein, care sustine ca se afla in apropiere. Barbatii inarmati au luat cu asalt hotelul si au deschis focul, a adaugat el.

Unul dintre atacatori, care purta o centura cu explozibili, s-a aruncat in aer in interiorul hotelului, a declarat capitanul de politie Ahmed Abdi, potrivit MEDIAFAX.

Hotelul este situat pe autostrada care duce la palatul prezidential si este popular in randul parlamentarilor, jurnalistilor si oamenilor de afaceri.

Gruparea militanta islamista Al-Shabaab a revendicat atentatul, afirmand ca a vizat acel hotel pentru ca oaspetii sunt spioni si oficiali guvernamentali.

Gruparea este activa in Somalia de mai multi ani si scopul sau initial era de a implementa o forma stricta a legii islamice, sharia, luptand impotriva Guvernului somalez. Ulterior aceasta si-a schimbat obiectivele pentru a se concentra pe atacuri teroriste pe teritoriul somalez si dincolo de acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.