O pana de electricitate majora se inregistreaza vineri in intreaga regiune a orasului olandez Amsterdam, blocand activitatea in spitale si pe aeroportul Schiphol, dar si circulatia trenurilor, tramvaielor si metroului.

Aeroportul Schiphol a fost nevoit sa treaca pe generator din cauza penei de electricitate din regiune, numeroase curse aeriene fiind anulate sau directionate catre alte aeroporturi, potrivit unui purtator de cuvant. Pana de electricitate a perturbat activitatea in spitale, care au fost de asemenea nevoite sa recurga la generatoare, dar si circulatia trenurilor, tramvaielor si metrourilor.

Semafoarele nu mai functioneaza in capitala olandeza, determinand blocaje in trafic, iar numeroase tramvaie si trenuri au ramas blocate pe sine. Operatorul retelei de electricitate, Tennet, a precizat ca pana a fost cauzata de "supraincarcarea" retelei la o statie electrica de inalta tensiune din orasul Diemen, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiei ANP, pana de electricitate se inregistreaza in mare parte din provincia Olanda de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.