Sapte persoane au murit si multe altele au fost date disparute in urma celor mai abundente ploi care au afectat Chile in ultimii 80 de ani.

Vremea extrema a provocat distrugeri semnificative si inundatii in partea de nord a tarii, unde mai multe drumuri au fost inchise.

"Din nefericire, am pierdut totul. Nu mai este nimic de recuperat. Acum trebuie sa asteptam sa vedem ce a ramas, desi se poate vedea ca sunt putine lucruri de salvat. Trebuie sa asteptam ca noroiul sa se retraga", a declarat un locuitor din orasul de coasta Chanaral din regiunea Atacama, scrie MEDIAFAX.

In Copiapo, la aproximativ 800 de kilometri nord de Santiago, strazile seamana cu niste rauri, iar oamenii sunt nevoiti sa traverseze apele pline de noroi pentru a se deplasa. Orasul a fost partial izolat si aeroportul a fost inchis pentru zborurile comerciale. Elicoptere militare aduc provizii in zonele cele mai afectate si evacueaza persoanele din unele sate.

Potrivit site-ului Novinite.com, aproximativ 200 de bulgari care participau la construirea unui sistem de energie fotovoltaica sunt afectati in prezent de situatia din Chile. "Aici in desertul Atacama a fost decretata stare de urgenta din cauza ploilor abundente. Aproximativ 200 de bulgari participa la construirea unei centrale fotovoltaice", a declarat un cetatean bulgar, Ivan Dodurov, pentru postul privat de televiziune NOVA TV.

Ministerul bulgar de Externe nu a comentat oficial situatia grupului de bulgari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.