Sediul din Istanbul al unei reviste radicale care sustine gruparea Stat Islamic a fost vizat de un atac cu bomba miercuri seara, soldat cu moartea unui jurnalist si ranirea altor trei persoane, printre care si redactorul sef al publicatiei.

Potrivit unui comunicat al politiei turce, "o bomba lasata la intrarea in sediul revistei a explodat cand usa s-a deschis". Revista Adimlar publica frecvent articole antiamericane, iar redactorul-sef, Ali Osman Zor, a aparat gruparea jihadista Stat Islamic, intr-un interviu acordat in octombrie postului CNN.

Zor, care se declara un "revolutionar islamic" si a ispasit o pedeapsa cu inchisoarea in Turcia pentru convingeri teroriste, a afirmat ca sustine metodele violente ale gruparii Stat Islamic, care ar fi un raspuns natural la deceniile de imperialism occidental in Orientul Mijlociu. Ali Osman Zor a fost ranit in urma exploziei de miercuri seara, iar fratele sau, Unsal Zor, a fost ucis, scrie MEDIAFAX.

Politia turca nu a anuntat pana in prezent daca are vreun suspect in cazul atacului cu bomba. Insa un angajat al revistei a declarat pentru CNN, sub protectia anonimatului, ca agentiile de informatii straine sunt responsabile. "Stim ca aceasta este opera CIA si a Mossad. Stim ca este o operatiune de spionaj", a precizat angajatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.