Uniunea Europeana si Cuba au convenit sa accelereze negocierile in vederea normalizarii relatiilor, scopul fiind configurarea cadrului unui acord inainte de sfarsitul anului, anunta surse oficiale in contextul vizitei la Havana a Federicai Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.
Federica Mogherini s-a intalnit la Havana cu presedintele Fidel Castro si cu alti membri ai Administratiei Cubei. "Avem nevoie de intensificarea dialogului; acest lucru nu inseamna ca suntem nemultumiti de trecut, ci este vorba de folosirea actualei situatii politice, de vizita mea aici pentru configurarea cadrului unui acord", a declarat Mogherini, scrie MEDIAFAX.

La Havana s-a aflat si ministrul rus de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, intr-o vizita menita sa demonstreze ca relatiile ruso-cubaneze nu sunt afectate de normalizarea relatiilor Cubei cu Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.