Trei persoane au fost arestate in Italia si Albania, miercuri, intr-o operatiune de anihilare a unei celule de extremisti islamisti care faceau propaganda si recrutau jihadisti pentru gruparea Stat Islamic, relateaza agentia ANSA in pagina electronica.

Potrivit surselor citate de ANSA, operatiunea este rezultatul unei lungi investigatii desfasurate de politia antiterorista italiana. Suspectii din Italia au fost arestati in provincia Torino. Politia a perchezitionat proprietati ale unor persoane suspectate ca ar fi sustinatori ai gruparii Stat Islamic din regiunile Lombardia, Piemonte si Toscana.

Printre persoanele arestate se afla un italian in varsta de 20 de ani de origine marocana, suspectat ca ar fi autorul unui document de 64 de pagini de propaganda pentru Gruparea Stat Islamic, care a fost publicat recent pe Internet, au precizat sursele citate.

Documentul, care a fost detectat de autoritati la 28 februarie, prezenta versiunea gruparii Stat Islamic cu privire la actiunile acesteia in Irak si Siria si despre cum isi apara sustinatorii si isi pedepseste inamicii. Tanarul ar fi pregatit documentul de propaganda inca din noiembrie, acesta vizand publicul italian, potrivit anchetatorilor. Textul a fost publicat de mai multe persoane pe Facebook si alte site-uri. Celelalte doua persoane arestate sunt cetateni albanezi, unchi si nepot, unul dintre ei locuind in Albania si celalalt in provincia Torino.

Cele trei persoane arestate ar fi fost in contact prin telefon si Facebook cu Anas El Abboubi, unul dintre zecile de luptatori straini ai gruparii Stat Islamic care au legaturi cu Italia. El Abboubi s-ar afla in prezent in Siria. El a fost arestat in iunie 2013, fiind ulterior eliberat de instanta. Inainte de a pleca in Siria, el a vizitat Albania, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.