Experti francezi au exclus ipoteza otravirii cu poloniu radioactiv a liderului palestinian Yasser Arafat, decedat pe 11 noiembrie 2004, la varsta de 75 de ani.

Procuratura din Nanterre a anuntat luni, intr-un comunicat, ca experti francezi nu au gasit urme de poloniu-210 in probele de urina prelevate in timpul sederii lui Arafat intr-un spital militar din Franta.

Palestinienii suspecteaza Israelul de otravirea lui Arafat, o acuzatie respinsa de statul evreu. Suha Arafat, vaduva lui Yasser Arafat, a depus o plangere in Franta in care solicita efectuarea unei anchete cu privire la cauzele mortii sotului sau, dupa ce un raport publicat in 2012 anunta prezenta unor urme de poloniu radioactiv pe bunuri ale fostului liderul palestinian, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, echipe medicale elvetiene au depistat cantitati anormale de poloniu-210 in resturile umane ale lui Arafat, acreditand ipoteza otravirii. Pe 3 decembrie, vaduva lui Arafat s-a declarat "bulversata" de contradictiile intre expertii elvetieni si francezi privind cauzele mortii fostului lider palestinian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.