Nicolae Timofti a declarat ca actualele conditii pun securitatea statului moldovean in pericol, apreciind ca R Moldova ar fi trebuit sa se apropie mai mult de NATO.

Intrebat, intr-un interviu acordat Moldova1, la implinirea a trei ani de mandat, daca este nevoie de o reforma a armatei, presedintele Nicolae Timofti a declarat: "Foarte mult, e necesara si se lucreaza (...) Traim in alte vremuri, alte conditii care ne pun securitatea noastra, a statului, in mare pericol".

"Atunci cand a fost cazul (anii '90 – n.r.) trebuia sa luam decizia referitor la colaborarea cu NATO in actiuni de pacificare. In aspectul securitatii militare, ar fi trebuit sa ne apropiem mai mult de NATO, daca pe teritoriul nostru se afla o armata straina care nu ne-a dorit binele si au sustinut separatismul in Republica Moldova", a afirmat Nicolae Tomofti.

Presedintele Timofti a subliniat ca R. Moldova n-a intreprins niciodata "nimic rau impotriva Rusiei si nici nu o sa intreprinda".

"Noi cu vecinii nostri am trait foarte bine, si cu Romania si cu Ucraina. Dar situatia care s-a creat astazi ne impune sa gandim si altfel (…) Cu atat mai mult cu Rusia ca e si mai departe de hotarele noastre dar noi intotdeauna am apreciat relatiile noastre bune, prietenesti cu Rusia. Am dorit ca aceste relatii sa fie pastrate, sa le dezvoltam, asa am vorbit si cu domnul Putin", a spus Timofti, potrivit MEDIAFAX.

"Eu nu vad necesitatea ca noi sa ne aflam in confruntare sau in relatii rele cu Rusia. Dimpotriva, noi doar n-am stabilit embargouri, n-am facut rau, n-am adus pagube Rusiei cu actiunile noastre (...) Noi mergem spre apropiere, noi dorim aceasta relatie cu Rusia", a mai spus presedintele R. Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.