Armata rusa a mobilizat bombardiere strategice Tu-22M3 in Peninsula Crimeea in cadrul unor exercitii militare, a anuntat marti o sursa militara citata de Sputnik.

"In timpul exercitiilor care testeaza pregatirea de lupta a fortelor armate, vor fi mobilizate bombardiere Tu-22M3 in Crimeea", a declarat sursa citata. Aproximativ 1.500 de militari din Districtul Militar Vestic au inceput marti exercitii tactice. Rusia a inceput luni o serie de exercitii militare in regiunea arctica prin care va fi testata pregatirea pentru lupta a fortelor militare ruse din cadrul Flotei Nordului. Exercitiile mobilizeaza 38.000 de militari, 3.360 piese de echipament, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane si elicoptere, scrie MEDIAFAX.

Exercitii tactice aeriene au inceput si in Siberia."In timpul exercitiilor, avioane Su-30SM si Su-25 vor exersa strapungerea apararii aeriene si atacuri comune asupra retelelor de comunicatii in spatele liniilor inamice", a precizat districtul intr-un comunicat. Exercitiile implica 2.000 de militari si 30 de aeronave.

Ministrul rus al Apararii a anuntat in decembrie ca intentioneaza sa organizeze cel putin 4.000 de exercitii militare in tara in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.