Un sindicat al pilotilor de la Lufthansa a anuntat o greva de o zi, pentru miercuri, actiunea de protest, ultima dintr-o serie, urmand sa afecteze operatiunile pe distante scurte si medii ale companiei aeriene germane, relateaza AP.

Sindicatul Vereinigung Cockpit a organizat 12 greve pe termen scurt in ultimele luni, care au afectat diverse unitati ale companiei. In centrul conflictului se afla planul Lufthansa de a reduce sumele platite pilotilor care se pensioneaza anticipat.

Sindicatul a anuntat greva luni noaptea, precizand ca negocierile de saptamana trecuta nu au condus la niciun progres. Filialele low-cost Germanwings si Eurowings nu vor fi afectate de greva, au mai anuntat reprezentantii pilotilor, scrie MEDIAFAX.

Companii aeriene nationale, ca Lufthansa, se confrunta in ultima perioada cu o concurenta tot mai puternica din partea unor companii europene low-cost si unor operatori majori din zona Golfului. In acest context, Lufthansa a anuntat ca intentioneaza sa lanseze servicii low-cost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.