Secretarul de Stat american John Kerry si ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif au reluat luni, la Lausanne, discutiile in dosarul nuclear iranian, in contextul apropierii termenului-limita - sfarsitul lunii - al unui acord politic.

La intalnire iau parte secretarul american pentru Energie Ernest Moniz si seful delegatiei iraniene la negocieri Ali Akbar Salehi, care s-au intalnit si duminica, pentru a negocia detalii tehnice cu privire la limitarea programului nuclear iranian.

Kerry a indemnat Iranul sa faca o serie de concesii, care sa le permita celor sase mari puteri sa ajunga la o intelegere asupra cadrului politic in vederea incheierii unui acord final cu Teheranul privind anularea sanctiunilor impuse Republicii islamice in schimbul limitarii programului ei nuclear, scrie MEDIAFAX.

Partile si-au dat ca termen-limita data de 30 iunie pentru finalizarea acordului final. Iranul si marile puteri - China, Franta, Marea Britanie, Rusia si Statele Unite (membrii permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU) plus Germania (G5+1) - urmeaza sa se intalneasca saptamana aceasta, tot la Lausanne, insa data acestei intalniri nu a fost anuntata inca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.