Zeci de mii de medici francezi au manifestat duminica la Paris, denuntand legea sanatatii a ministrului Marisol Touraine, care a primit dupa-amiaza o delegatie sindicala, relateaza site-ul Francetvinfo.fr.

Intre 19.000 si 40.000 de halate albe au marsaluit pe strazile capitalei franceze in semn de protest fata de o reforma cu privire la plati care urmeaza sa fie aplicata din 2017, apreciind ca aceasta ii va "ingropa in hartogaraie". "Nu ma deranjeaza sa muncesc 16 ore pe zi, dar daca inseamna sa stau la birou si sa semnez hartii, sa trimit scrisori, sa sun la un secretariat, atunci ar fi fost necesar un notar", a declarat un medic tanar.

Sub presiunea acestei mobilizari, ministrul Sanatatii i-a primit pe medici la discutii. "Aceasta transformare nu se va face fara profesionistii din sanatate, se va face cu ei. Le-am confrmat ca am depus la Adunarea Nationala amendamente care vor raspunde ingrijorarilor lor", a declarat Touraine. Insa, potrivit sindicatelor medicilor, problema este departe sa fie rezolvata. "Astazi (duminica) nu am inregistrat niciun progres", a declarat doctorul Jean-Paul Ortiz, presedintele Confederasiei Sindicatelor Medicale, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.