Disney va publica in toamna acestui an 20 de carti inspirate din universul francizei "Razboiul stelelor", care vor incerca sa faca legatura intre "Intoarcerea lui Jedi: Editie Speciala" (1983) si al saptelea opus, "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Potrivit site-ului publicatiei The Guardian, noile carti vor umple golul dintre pelicula din 1983 si mult asteptatul "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", regizat de J.J. Abrams, un film despre care se spune ca va revitaliza franciza "Razboiul stelelor".

Noile carti vor fi considerate "autentice", spre deosebire de volumele din seria "Star Wars Expanded Universe", despre care compania Lucasfilm, detinuta de grupul Disney, a spus ca nu se inscriu cu adevarat in spiritul acestei francize cinematografice. Potrivit Entertainment Weekly, unele dintre cele 20 de carti noi vor prezenta aventurile unor personaje din trilogia originala "Star Wars" (precum Printesa Leia si robotul C-3PO), iar altele vor relata evenimentele prezentate in filmele lansate intre 1977 si 1983 din punctul de vedere al unor personaje secundare, scrie MEDIAFAX.

Cele 20 de volume, care vor fi lansate de edituri diverse, inclusiv de Marvel Comics, detinuta de grupul Disney, si Del Rey, editura specializata in cartile SF, au fost realizate in cooperare cu studioul hollywoodian. Scenaristii si romancierii au lucrat in stransa colaborare pentru a decide impreuna secretele care pot fi dezvaluite si cele care nu trebuie incluse in noua serie de carti, care se intituleaza "Journey to Star Wars: The Force Awakens".

Printre titlurile care fac parte din aceasta serie se afla "Star Wars: Aftermath", "Star Wars: Journey to the Force Awakens" si "Star Wars: Ships of the Galaxy" - cea din urma fiind considerata principalul volum din serie. De asemenea, seria include volumul "Moving Target", un roman despre aventurile printesei Leia, "The Weapon of a Jedi", un volum in care apare Luke Skywalker, si "Smugler's Run", o povestire al carei protagonist este Han Solo.

Citeste si:
Carrie Fisher, "Printesa Leia" din Star Wars, a murit la 60 de ani
Carrie Fisher, "Printesa...

Grupul Disney intentioneaza sa lanseze o noua trilogie "Star Wars" incepand din 2015 si pana in 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje indragite din trilogia originala, Yoda, Han Solo si Boba Fett, ar putea deveni protagonistii unor filme individuale care le vor fi dedicate. "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care va fi lansat in decembrie, a fost votat filmul cel mai asteptat al anului 2015 si este marele favorit la casele de pariuri care considera ca acest lungmetraj SF are cele mai mari sanse sa devina pelicula cu cele mai mari incasari din acest an.

George Lucas a vandut compania Lucasfilm in 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care vor continua seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" cu trei noi filme. Cel mai nou film din seria "Razboiul Stelelor", "Star Wars: The Force Awakens", este regizat de J.J. Abrams si are premiera prevazuta pentru 18 decembrie 2015.

Citeste si:
Muzeul Star Wars va costa peste un miliard de dolari
Muzeul Star Wars va costa...

Franciza "Razboiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Printesa Leia si Darth Vader si fraze precum "May the force be with you" ("Forta fie cu tine") au intrat in cultura populara mondiala.

Cineastul american George Lucas, creatorul francizelor "Razboiul Stelelor/ Star Wars" si "Indiana Jones", s-a aflat printre cele 24 de personalitati din universul artelor si al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Nationala pentru Arte si Litere, de presedintele Barack Obama, in iulie 2013, la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.