Un indicator rutier instalat in apropierea unei scoli din Franta indeamna soferii sa accelereze pentru a lovi elevii, autoritatile locale explicand ca au vrut sa obtina astfel efectul contrar, dupa o serie de accidente produse prin ignorarea limitelor de viteza, scrie La Repubblica.
"Mai sunt copii de lovit cu masina! Puteti accelera!" - este mesajul socant scris pe un indicator rutier amplasat in fata unei scoli din localitatea Bretenière (estul Frantei). Autoritatile locale au explicat ca se doreste, in mod evident, efectul contrar, dupa ce soferii au ignorat ani intregi avertismentele privind reducerea vitezei, provocand multe accidente, scrie MEDIAFAX.

"Este vorba de un drum principal, perfect drept si nu exista niciun mod de a putea incetini vehiculele", a declarat primarul Hervé Bruyère pentru cotidianul local Le Bien Public. "Au fost montate benzi de incetinire, au fost construite mini intersectii sens giratoriu, indicatoare cu limita de viteza de 30 km/h - dar nu a functionat nimic, cu atat mai putin traditionalul panou privind existenta unei scoli", a explicat primarul din Breteniere. In pofida argumentelor primarului, numeroase voci au criticat initiativa, declansandu-se ample polemici in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.