Ministerul de Interne de la Madrid a anuntat marti ca politia a arestat doua persoane in Ceuta, enclava spaniola din Africa, acestea fiind suspectate ca fac parte dintr-o celula terorista si ca se pregateau sa comita atacuri in Spania si alte tari europene, relateaza Associated Press.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, cele doua persoane arestate, cetateni spanioli de origine marocana, au legatura cu alte patru persoane care fac parte din aceeasi celula terorista si care au fost retinute la 24 ianuarie.

Comunicatul precizeaza ca doua case au fost perchezitionate in cadrul acestei operatiuni, coordonata de Tribunalul national din Madrid, scrie MEDIAFAX.

"Gruparea anihilata era activa si formata din persoane deja radicalizate si pregatite de posibile atacuri in tara noastra sau cele invecinate", potrivit ministerului.

Politia a precizat ca cei sase membri ai celulei teroriste aveau profiluri similare celor doi frati francezi care au ucis 12 persoane in atacul de la redactia revistei Charlie Hebdo din Paris, in ianuarie.

Ministerul a adaugat ca gruparea urma instructiunile gruparii Stat Islamic prin intermediul retelelor de socializare si site-urilor jihadiste.

Ceuta este una dintre cele doua enclave spaniole din Africa, situata pe coasta Marii Mediterane si invecinata cu Marocul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.