Ministrul olandez al Justitiei si secretarul sau de stat au demisionat luni pe fondul unui scandal privind o intelegere controversata incheiata in urma cu 15 ani cu un traficant de droguri.
Ministrul Justitiei si Securitatii, Ivo Opstelten, si secretarul sau de stat, Fred Teeven, si-au anuntat demisiile la cateva ore dupa ce ministerul a afirmat ca a descoperit suma exacta, de 4,7 milioane de guldeni, platita in urma cu 15 ani traficantului de droguri identificat drept Cees H.
Intelegerea a fost facuta in 2000 de catre Teeven, care era la vremea respectiva procuror. Opstelten, un confident apropiat al premierului Mark Rutte, le-a spus reporterilor de la Haga ca demisioneaza pentru ca anterior le-a spus parlamentarilor ca suma este mai mica, scrie MEDIAFAX.

Teeven a declarat ca nu poate ramane in functie dupa demisia lui Opstelten, dar a aparat controversata intelegere, afirmand ca "nu a fost nimic in neregula cu ea". Demisiile au salvat Guvernul Rutte de o potentiala dezbatere parlamentara stanjenitoare pe aceasta tema, programata pentru marti. Ele au intervenit cu doar o saptamana inaintea alegerilor provinciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.