Exercitii militare la scara larga au inceput in sudul Rusiei si in teritorii disputate de la frontierele ruse, a anuntat joi Ministerul rus al Apararii.

Peste 2.000 de oameni din trupele antiaeriene si 500 de echipamente militare participa la exercitii, care urmeaza sa se incheie la 10 aprilie, potrivit agentiei Interfax. Manevrele se desfasoara in districte din Caucazul de Sud si de Nord, dar si la baze militare rusesti din Armenia, regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud si ucraineana Crimmea, pe care Moscova a anexat-o anul trecut.

Exercitiile risca sa fie percepute in Occident ca o demonstratie de forta, in contextul in care relatiile dintre rusi si occidentali se afla la cel mai scazut nivel inregistrat dupa Razboiul Rece, din cauza crizei din Ucraina. Kievul si Occidentul acuza Moscova de conducerea asaltului separatist in estul Ucrainei, cu trupe si armament rusesti. Rusia a negat in mod repetat aceste acuzatii, scrie MEDIAFAX.

Activitatile NATO de la frontierele Rusiei depasesc cu mult actiunile militare rusesti, a apreciat Anatoli Antonov, un adjunct al ministrului Apararii, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la Moscova, fara legatura cu exercitiile anuntate de catre minister. "State NATO se folosesc de situatia din sud-estul Ucrainei ca de o scuza pentru a inainta mai aproape de frontierele Rusiei", a declarat Antonov, citat de Interfax.

O flotila NATO a sosit miercuri la Marea Neagra, urmand sa participe la antrenamente alaturi de nave apartinand marinelor din Romania, Turcia si Bulgaria, a anuntat Alianta Nord-Atlantica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.