Ministerul rus al Apararii a invitat toate statele membre NATO la o conferinta pe tema securitatii, care va avea loc in aprilie la Moscova, iar unele dintre ele au acceptat invitatia, a anuntat joi adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov, citat de Sputnik in pagina electronica.

"Am invitat toate statele NATO la conferinta de securitate, inclusiv liderii Aliantei. Acum ramane sa decida colegii nostri daca sunt dispusi sa discute sau daca prefera o situatie cand sloganuri taioase sunt emise de capitalele lor la adresa noastra", a declarat Antonov.

El a precizat ca Ucraina nu a fost invitata la conferinta internationala. "In acest moment al antagonismului brutal privind criza din sud-estul Ucrainei, am decis sa nu inflamam situatia la conferinta si am hotarat sa nu-i invitam pe colegii nostri ucraineni la eveniment", a afirmat Antonov, scrie MEDIAFAX.

Statele occidentale creeaza o noua linie de divizare si au ales Rusia ca tinta in loc sa lupte impotriva terorismului, a mai spus ministrul adjunct.
Sistemul securitatii internationale a fost perturbat de actiunile Statelor Unite si ale aliatilor lor si va fi dificil de refacut fara incredere reciproca, a apreciat el.

Antonov a adaugat ca, in intreaga sa cariera militara si diplomatica, nu isi aminteste ca relatiile dintre Statele Unite si Rusia sa fi fost mai dificile ca in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.