Parlamentul sloven a adoptat marti o lege care autorizeaza casatoriile intre persoanele de acelasi sex, devenind astfel al 11-lea stat al Uniunii Europene care legalizeaza aceste casatorii, relateaza Euronews, in pagina electronica.

Parlamentarii au adoptat legea cu 51 de voturi pentru si 28 impotriva. Ei au votat, de asemenea, in favoarea legalizarii adoptiei de catre cuplurile formate din persoane de acelasi sex. Legea urmeaza sa fie semnata de presedintele tarii, inainte de a intra in vigoare.

Doua partide parlamentare au votat impotriva acestei legi, criticate de mai multe grupari civile, relateaza televiziunea publica slovena. Cele doua partide au anuntat deja ca vor incepe sa stranga semnaturi in vederea organizarii unui referendum. Pentru anularea legii, ele au insa nevoie de o cincime din totalul de 1,7 milioane de alegatori sloveni, respectiv 340.000 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Un mic protest, la care au participat cateva sute de persoane, a avut loc in fata Parlamentului, dar sondajele de opinie recente au aratat ca 60 la suta dintre cetateni sunt in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

La nivel mondial, Slovenia va deveni cel de-al 21-lea stat care legalizeaza aceste casatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.