Rusia se confrunta cu incercari ale extremistilor de a folosi "tehnologii colorate", de la proteste ilegale pana la propaganda deschisa bazata pe ura, pe retelele de socializare, a declarat miercuri presedintele rus Vladimir Putin.

"Actiunile extremistilor devin tot mai raspandite. Ne confruntam cu incercari de a folosi asa-numitele tehnologii colorate, de la organizarea unor proteste ilegale de strada, pana la propaganda deschisa bazata pe ura, pe retelele de socializare", a afirmat Putin, in cadrul unui discurs sustinut in fata angajatilor Ministerului de Interne, scrie MEDIAFAX.

Putin a avertizat in mod repetat cu privire la consecintele negative ale "revolutiilor colorate", afirmand ca astfel de tentative trebuie impiedicate in Rusia si ca populatia tarii trebuie protejata de extremisti.

Prin termenul "revolutii colorate" se intelege inlaturarea unui regim prin proteste ample de strada, sustinute financiar de puteri straine. Mai multe schimbari de regim provocate de proteste populare au avut loc in cateva foste republici sovietice, inclusiv in Georgia, prin Revolutia Trandafirilor din 2003, in Ucraina, prin Revolutia Portocalie din 2004, si in Kirgizstan, prin Revolutia Lalelelor din 2005.

In aprilie 2014, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat ca Uniunea Europeana si Statele Unite au incercat sa alimenteze o alta "revolutie colorata" in Ucraina, referindu-se la inlaturarea de la putere a presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, in februarie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.