Armata ucraineana a initiat, joi dupa-amiaza, retragerea armamentului greu din estul Ucrainei, in contextul diminuarii confruntarilor cu insurgentii separatisti prorusi.

Armata ucraineana a retras sase-sapte piese de artilerie de pe linia frontului, in satul Paraskoviivka, situat in apropierea orasului Artemivsk.
In paralel, 30-40 de vehicule militare au tractat echipament greu de pe linia frontului.

"Ucraina a inceput retragerea tunurilor de artilerie de 100 de milimetri de pe linia frontului", a comunicat armata ucraineana, citata de Reuters.

"Numarul si intensitatea atacurilor s-au diminuat in ultimele doua zile si ne apropiem de scopul principal - implementarea primului paragraf al Acordului de la Minsk, cel privind armistitiul, care creeaza conditiile aplicarii celui de-al doilea paragraf - retragerea armamentului greu", declara acum cateva ore Andrei Lisenko, un purtator de cuvant al armatei ucrainene, scrie MEDIAFAX.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum cu aproximativ 5.800 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.