Retragerea armamentului greu din zona demilitarizata din Donbas nu a inceput inca, din cauza atacurilor continue ale militantilor asupra obiectivelor ucrainene, a declarat luni un purtator de cuvant al armatei ucrainene.

"Prima etapa pentru implementarea acordului de pace prevede incetarea completa a focului. Imediat ce teroristii vor inceta atacurile de artilerie asupra obiectivelor noastre, vom trece la etapa a doua", a declarat intr-o conferinta de presa Anatoli Stelmah. "Atacurile inamice nu au incetat complet", a adaugat purtatorul de cuvant al operatiunii antiteroriste. Purtatorul de cuvant al Statului Major General al fortelor armate ucrainene, Vladislav Selezniov, a afirmat ca au fost pregatite locurile unde va fi mutat armamentul greu, dar retragerea nu va incepe cat timp continua atacurile de-a lungul liniei de confruntare, scrie MEDIAFAX.

"Protocolul de la Minsk si Memorandumul de la Minsk afirma ca partile implicate in conflict trebuie mai intai sa inceteze focul inainte sa retraga armamentul si echipamentul militar din zona demilitarizata. Retragerea armamentului nu poate fi discutata pe fondul atacurilor continue asupra obiectivelor militare ucrainene", a precizat el intr-o conferinta de presa.

"Comandamentul operatiunii antiteroriste a pregatit un loc unde vor fi mutate armele in viitorul apropiat, in momentul in care va fi decisa retragerea armamentului", a adaugat el. Conform planului de implementare a acordurilor de la Minsk, retragerea armamentului greu trebuie sa inceapa cel tarziu a doua zi dupa implementarea acordului de incetare a focului si trebuie sa se incheie in 14 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.