Misiunea permanenta a Ucrainei la ONU a inceput consultari, la New York, cu privire la punerea in aplicare a deciziei conducerii statului de a mobiliza o misiune de mentinere a pacii in estul tarii, a anuntat ambasadorul Iuri Sergheiev.
"Exista o decizie. Noi am inceput aici, la Secretariatul ONU, inca de (joi) dimineata, consultari cu partenerii nostri despre modul de implementare a acestei decizii", a declarat ambasadorul ucrainean la ONU Iuri Sergheiev pentru serviciul in ucraineana al postului Voice of America (VOA).
Misiunea ucraineana urma sa prezinte "propuneri cu privire la pasii tactici", a declarat ambasadorul in acest interviu, exprimandu-si increderea in faptul ca Ucraina are argumente "pentru promovarea initiativei la ONU".

Statele membre ale organizatiei au "inteles" pozitia Consiliului National ucrainean pentru Securitate si Aparare cu privire la implicarea fortelor de mentinere a pacii in regiunea Donbas, a precizat Sergheiev,
potrivit MEDIAFAX.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a sugerat ca Uniunea Europeana (UE) sa trimita experti militari in estul tarii, devastat de conflictul cu rebelii prorusi. El a a discutat la telefon cu presedintele Consiliului European Donald Tusk despre situatia din Donbas si implementarea acordurilor de la Minsk. Presedintele ucrainean a subliniat ca pentru facilitarea implementarii acordurilor de pace, Consiliul National de Securitate si Aparare al Ucrainei a decis sa ceara Consiliului de Securitate al ONU si Uniunii Europene sa trimita forte de mentinere a pacii in Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.