90% dintre militari s-au retras din Debalteve in ultimele 24 de ore, a declarat joi purtatorul de cuvant pentru operatiunile din Donbas, Anatoli Stelmah.

"Aproximativ 90% din personal a fost retras din Debalteve in ultimele 24 de ore", a declarat Stelmah in cadrul unei intalniri cu presa, negand ca militarii ar fi incercuiti.

"Operatiunea se apropie de final", a precizat el. "Nu dezvaluim toate detaliile. Un coridor special a fost creat pentru retragerea trupelor, acesta fiind protejat de artilerie", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Luptele au continuat in acest oras strategic in pofida acordului de incetare a focului de la Minsk, care a intrat in vigoare duminica. Fortele separatiste sustin ca au preluat controlul asupra orasului si le-au oferit trupelor ucrainene sansa de a se preda si de a depune armele, o afirmatie negata de Kiev. Guvernul a recunoscut insa ca mai multi militari au fost luati prizonieri, dar nu a precizat care este numarul lor exact.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.