Un agent al politiei penitenciare italiene a facut, pe un site de socializare, comentarii controversate despre un detinut roman care s-a sinucis, scriind "un roman mai putin" si exprimand speranta ca "altii vor urma exemplul", cazul starnind polemici in Italia.

Un detinut roman - Ioan Gabriel B. - s-a spanzurat si a decedat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un penitenciar situat la periferia orasului italian Milano, dupa ce fusese condamnat la detentie pe viata pentru crima. Sindicatul Politiei penitenciare italiene (SAPPE) a exprimat regret pentru decesul detinutului roman. "Noi suntem atenti la dificultatile tuturor detinutilor, indiferent de situatia sociala si de gravitatea infractiunii comise", a comunicat SAPPE.

Insa o serie de comentarii controversate au aparut pe pagina de Facebook a Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE). "Un roman mai putin. Mie imi pare rau pentru detinuti care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru asta, nu; ma intreb ce asteapta altii pentru a-i urma exemplul", scria un agent al politiei penitenciare ca reactie la difuzarea comunicatului despre moartea romanului.

Retail jobs

"Cine ne mai fura? Unul mai putin care primeste mancare de la stat", continua gardianul. Raspunzand unui interlocutor care califica aceste comentarii ca fiind inadecvate, autorul mesajului initial preciza: "Lucrez intr-un penitenciar. Sunt doar detinuti extracomunitari. Pentru a avea meseria de gardian trebuie sa ai inima neagra".

Administratia Penitenciarelor din Italia (DAP) a declansat o ancheta interna privind comentariile postate pe contul de Facebook al Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE).

Detinutul roman, in varsta de 39 de ani, a fost gasit mort in celula in care era inchis, in Penitenciarul Opera, situat la periferia orasului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit ca detinutul roman s-a spanzurat. "In pofida activitatilor constante de supraveghere efectuate de agentii politiei penitenciare, nu s-a putut evita gestul pe care detinutul l-a facut in celula. Medicii au intervenit rapid, dar nu l-au putut salva", a declarat Donato Capece, secretarul general al Sindicatului SAPPE. Romanul fusese condamnat in prima instanta la detentie pe viata in anul 2013, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, in anul 2007, in provincia Padova. Curtea de Apel din Venetia a confirmat sentinta de condamnare pe viata. In cursul anului 2014, in Penitenciarul Opera (Milano) s-au inregistrat o sinucidere, patru tentative de sinucidere, 35 de cazuri de automutilare si 24 de altercatii intre detinuti.

Citeste si:
Mara Bănică are parte de o iubire ca în povești. Cum l-a cunoscut...
Mara Bănică are parte de o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.