Stephen Harper, premierul canadian, a anuntat marti o noua runda de sanctiuni ca raspuns la ceea ce a numit "escaladarea actelor de agresiune" din partea rebelilor prorusi in estul separatist al Ucrainei, relateaza postul de televiziune CBC.

Guvernul canadian a emis interdictii de calatorie pentru 37 de rusi si ucraineni si sanctiuni economice impotriva a 17 entitati ruse si ucrainene.

Harper a nominalizat "atacurile fara discriminare din interiorul si din jurul orasului ucrainean Mariupol din 24 ianuarie" ca unul dintre principalele motive ale intensificarii sanctiunilor. "Pozitia Canadei ramane clara: recunoastem suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si nu vom recunoaste niciodata ocupatia ilegala rusa a vreunei parti a teritoriului acestei tari", a precizat premierul intr-o declaratie.

"In coordonare cu partenerii nostri din UE si SUA, Canada isi intensifica inca o data raspunsul la situatie anuntand noi sanctiuni impotriva unor persoane private si entitati din Rusia si Ucraina", a precizat el, potrivit MEDIAFAX.

Harper a declarat, de asemenea, ca Guvernul sau monitorizeaza indeaproape implementarea armistitiului incheiat la Minsk la 12 februarie si a adaugat ca este pregatit sa adopte si alte masuri impotriva Moscovei si a rebelilor sustinuti de rusi in cazul in care acestia refuza sa respecte acordul. Acordul de incetare a focului in estul Ucrainei a intrat in vigoare duminica, dar luptele nu au incetat, acestea fiind deosebit de intense in jurul orasului Debalteve, inconjurat de fortele rebele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.