Un elicopter fara insemne a patruns in spatiul aerian ucrainean, in regiunea Lugansk (est), dupa care s-a intors in Rusia, a declarat sambata purtatorul de cuvant al operatiunii "antiteroriste" din Donbas Andrii Lisenko, relateaza Ukrinform in pagina electronica.

"Ieri (vineri), la ora (locala) 9.35 (9.35, ora Romaniei), granicerii au inregistrat o incalcare a spatiului aerian ucrainean de catre un elicopter fara insemne, care a zburat 2,5-trei kilometri in interiorul Ucrainei, la o altitudine de aproximativ 400 de metri, deasupra satului Krasna Talakivka, in regiunea Lugansk. Dupa ceea s-a intors pe teritoriul Federatiei ruse", a declarat Lisenko.

De asemenea, 14 zboruri ale unor "drone (avioane fara pilot) inamice" au fost mobilizate in zone din Donbas in ultimele 24 de ore, a mai spus purtatorul de cuvant. "Asa cum putem observa, cele mai importante eforturi de recunoastere aeriana se concentreaza asupra unor zone din sudul regiunii Donetk", a subliniat el. Petro Porosenko a avertizat ca armistitiul care urmeaza sa intre in vigoare in noaptea de sambata spre duminica este in "mare pericol", din cauza confruntarilor armate intense din estul Ucrainei, acuzand Rusia ca si-a "intensificat semnificativ" ofensiva, scrie MEDIAFAX.

Adjunctul ministrului ucrainean al Apararii Petro Mehed a declarat ca rebelii vor sa-si "ridice steagul" la Debalteve si la Mariupol inainte de miezul noptii. "Ucraina se confrunta cu o escaladare si adopta toate masurile, pentru a putea fi capabila sa raspunda", le-a declarat el unor reporteri. Rusia, care neaga acuzatiile Kievului si Occidentului ca-i sustine pe separatistii din estul Ucrainei cu armament si trupe, a depus la Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezolutie pentru aprobarea intelegerii de la Minsk asupra "reconcilierii ucrainene" si spera ca textul sa fie unanim acceptat, a declarat sambata o sursa de la Ministerul rus de Externe. Intelegerea include un armistitiu care urmeaza sa intre in vigoare la miezul noptii de sambata spre duminica (0.00, ora Ucrainei si Roamniei).

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.