Un lot de 20 de vehicule blindate britanice de tip Saxon a fost livrat Ucrainei, iar restul de 55 de vehicule urmeaza sa soseasca in tara in curand, a anuntat secretarul Consiliului National ucrainean pentru Securitate si Aparare Oleksandr Turcinov, relateaza Unian.
"Aceste vehicule au fost obtinute fara armament. Ele vor fi echipate cu armament fabricat in Ucraina si vor asigura o acoperire eficienta impotriva focului Garzii Nationale sau altor unitati carora le vor fi livrate", a declarat Turcinov vineri. Dupa testare, vehiculele blindate vor "intra imediat in serviciul militarilor" ucraineni, a subliniat el.

Primul adjunct al directorului companiei de stat Ukroboronprom Serghii Pinkas a anuntat la inceputul lui decembrie ca Ministerul ucrainean al Apararii a achizitionat 75 de vehicule blindate usoare de la compania britanica Saxon, in valoare de 3,8 milioane de dolari. El preciza ca vehiculele britanice Saxon reprezinta o alternativa "accesibila ca pret" la tehnologia depasita aflata in prezent in serviciul armatei ucrainene, adaugand ca ele urmeaza sa fie modernizate pentru a oferi protectia de care au nevoie militarii ucraineni in timpul misiunilor in zona de lupta din estul tarii. Vehiculele blindate de tip Saxon au fost dezvoltate la inceputul anilor '70 ca "taxiuri de lupta" ieftine dar eficiente pentru forte de securitate aflate in misiuni. Ele sunt utilizate in prezent in mai multe tari, inclusiv in Oman, Bahrain, Malaysia si Nigeria, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.