Aproximativ 1.500 de militari rusi au ajuns in ultimele zile in estul Ucrainei, acuza Administratia prooccidentala de la Kiev.

"Circa 1.500 de militari rusi, 300 de piese de echipamente militare, inclusiv sisteme de rachete Grad, au traversat frontiera dintre Rusia si Ucraina pe 7 si 8 februarie", a declarat Andrei LIsenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene. Potrivit oficialului militar, 170 de vehicule militare au patruns in estul Ucrainei in ultimele zile, scrie MEDIAFAX.

Kievul si NATO au acuzat Rusia de multe ori ca a trimis militari pentru sustinerea insurgentilor separatisti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurari ca nu a trimis militari in Ucraina. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu cel putin 5.350 de morti.

Potrivit estimarilor serviciilor de informatii ucrainene, peste 8.500 de militari rusi erau, la jumatatea lunii ianuarie, in estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.