Planurile de urgenta pentru a contracara un atac terorist in Marea Britanie s-au schimbat dupa atentatele de la Paris, a anuntat seful diviziei pentru antiterorism a Politiei Metropolitane, Mark Rowley.

El a declarat ca erau necesare unele detalii pentru imbunatatirea supravegherii antiteroriste. Guvernul a suplimentat cu 130 de milioane de lire sterline bugetul pentru combaterea terorismului in urmatorii doi ani, scrie MEDIAFAX.

Rowley a declarat ca gruparea Stat Islamic este diferita de orice alta amenintare cu care s-a confruntat Marea Britanie pana in prezent, prin incercarile sale de recrutare si radicalizare a persoanelor. "Avem de-a face cu persoane care incearca sa creeze ceea ce ai putea numi un cult corupt de adepti care sa actioneze in numele sau. Ele incearca sa atraga persoane inadaptabile, vulnerabile sau infractori si aceste persoane, care nu fac parte dintr-o organizatie mai mare, ar putea actiona dupa propria vointa".

Aproximativ 600 de persoane ar fi plecat in Siria si Irak din Marea Britanie de la inceputul conflictului, iar jumatate dintre ele s-au intors acasa.

Rowley a declarat ca atacurile de la Paris au condus la o reevaluare a planurilor antiterorism britanice, adaugand ca in prezent sunt cu 35 la suta mai multe arestari pe zi legate de contraterorism decat inainte. Intrebat daca politia are suficiente resurse pentru a face fata terorismului, Rowley a declarat: "Am facut unele schimbari pentru a aduce mai multe resurse in domeniile in care avem nevoie de intariri (...) si discutam cu Guvernul despre cum putem creste in urmatorul an".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.