Distrugatorul de rachete ghidate USS Cole soseste duminica in Marea Neagra, intr-o noua misiune de promovare a pacii si stabilitatii in regiune, a anuntat Flota a 6-a a SUA, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

Prezenta USS Cole in Marea Neagra are ca scop sa reafirme angajamentul Statelor Unite fata de consolidarea parteneriatelor si capacitatilor operationale comune ale SUA, NATO si partenerilor din regiunea Marii Negre, potrivit comunicatului.

"Statele Unite raman angajate fata de aliatii din cadrul NATO si partenerii regionali din Europa. Mentinem nave si submarine mobilizate in Mediterana, Atlanticul de nord si in Marea Neagra. Aceste mobilizari nu doar le ofera echipajelor noastre oportunitatea de a se antrena si a participa la exercitii cu aliatii si cu partenerii nostri pe mare, dar fac posibila de asemenea efectuarea unor vizite in porturi, in cadrul carora ne consolidam relatiile si intelegerea reciproca", a declarat viceamiralul James Foggo, comandantul Flotei a 6-a, scrie MEDIAFAX.

Distrugatorul USS Cole, care in anul 2000 a fost tinta unui atac al-Qaida, iar 17 dintre marinarii aflati atunci la bord si-au pierdut viata, s-a mai aflat in Marea Neagra in octombrie, cand a efectuat o vizita in portul Constanta.

USS Cole este dotat cu cele mai sofisticate sisteme de ascultare si interceptare a comunicatiilor, dar si de ghidare operationala pentru misiuni navale sau aeriene. Face parte din clasa de nave Arleigh Burke, dotate cu sistemul Aegys impotriva rachetelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.