Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat sambata ca initiativa de pace lansata de el si de cancelarul german Angela Merkel reprezinta "una dintre ultimele sanse" de a evita un razboi in Ucraina, relateaza France24.

Hollande si Merkel au fost joi si vineri in Ucraina si in Rusia pentru discutii cu presedintii ucrainean, Petro Porosenko, si rus, Vladimir Putin.

"Cred ca aceasta este una dintre ultimele sanse, de aceea am lansat aceasta initiativa", a afirmat Hollande, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat la postul de televiziune France 2 ca planul negociat in prezent prevede o zona demilitarizata de 50-70 de kilometri si o autonomie extinsa in regiuni din estul Ucrainei.

Negociatorii vor sa intocmeasca un document pentru implementarea acordului de pace incheiat in septembrie la Minsk si care este incalcat in mod regulat.

"Daca nu reusim sa gasim nu doar un compromis, ci un acord de pace durabil, stim perfect scenariul care va urma. Acesta are un nume, este razboi", a declarat Hollande.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.