Militantii gruparii Stat Islamic au ars de vii cel putin trei irakieni, pe care ii acuzau ca au informat fortele de securitate despre miscarile jihadistilor, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty.

Potrivit unor oficiali si mai multor martori, militantii SI au ars de vii trei irakieni in provincia Anbar, situata in vestul Irakului. Victimele, originare dintr-o zona situata in apropierea orasului Hit, la 200 de kilometri vest de Bagdad, erau suspectate ca informeaza fortele de securitate irakiene despre miscarile militantilor.

Organizatia jihadista i-a acuzat de asemenea pe cei trei irakieni ca incurajau oamenii sa se alature fortelor tribale care lupta impotriva gruparii Stat Islamic. Oficiali din Anbar au precizat intr-un comunicat ca una dintre victime era un fost ofiter de politie, scrie MEDIAFAX.

Locuitorii din zona ar fi fost obligati sa vina si sa priveasca in timp ce victimele erau mistuite de flacari.

Aceste executii, care au loc la scurt timp dupa ce SI a difuzat o inregistrare video in care pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh era ars de viu, sunt primele cazuri cunoscute de civili incendiati pentru ca s-au opus gruparii jihadiste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.