Parlamentul ucrainean a adoptat o lege prin care este interzisa difuzarea pe teritoriul Ucrainei a tuturor filmelor produse de studiouri rusesti sau de persoane fizice din Rusia dupa data de 1 ianuarie 2014, informeaza hollywoodreporter.com.

Noul act normativ a extins si criteriile privind interzicerea filmelor produse inainte de 1 ianuarie 2014.

Potrivit amendamentelor aduse unei legi mai vechi de catre Rada Superioara, parlamentul ucrainean, este interzisa difuzarea pe teritoriul Ucrainei a filmelor produse dupa data de 1 ianuarie 2014 de companii sau persoane fizice din Rusia. De asemenea, modificarile aduse legii impun ca toate filmele care "promoveaza activitatea agentiilor de ordine publica si a armatei" sunt interzise, indiferent de anul in care au fost realizate, scrie MEDIAFAX.

Cateva zeci de filme rusesti, cele mai multe concentrandu-se asupra armatei ruse si a serviciilor secrete, au fost interzise in Ucraina, inclusiv pelicule cu Mikhail Porechenkov si Ivan Okhlobystin.

Porechenkov a fost filmat in timp ce tragea cu o mitraliera in fortele ucrainene in Donbas, o regiune controlata toamna trecuta de separatistii pro-rusi. Okhlobystin a vizitat, de asemenea, regiunea si si-a exprimat sustinerea pentru separatisti.

Decizia Radei de la Kiev vine la o saptamana dupa ce a aprobat o declaratie in care cataloga Rusia drept "stat agresor".

Interzicerea filmelor va fi intra in vigoare, potrivit noii legi, in luna aprilie a acestui an. "In epoca internetului, actiuni de acest gen nu au absolut niciun sens", a declarat Vyacheslav Telnov, sef al departamentului pentru cinematografie al ministerului Culturii de la Moscova, potrivit agentiei de presa Interfax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.