Francois Hollande a declarat ca Franta nu este in favoarea aderarii Ucrainei la NATO, precizand ca spune acest lucru "pentru rusii care se ingrijoreaza".

Franta "vrea sa evite razboiul", a afirmat Hollande, subliniind ca diplomatia si politica trebuie sa-si reintre in drepturi. "Franta nu este in favoarea aderarii Ucrainei la Alianta Nord-Atlantica (...). O spun pentru rusii care se ingrijoreaza in continuare", a precizat presedintele francez.

El a anuntat ca va merge la Kiev, joi dupa-amiaza, alaturi de cancelarul german Angela Merkel, pentru a incerca sa solutioneze criza. Ei se vor intalni cu presedintele ucrainean, Petro Porosenko, iar vineri vor merge la Moscova pentru a discuta cu presedintele rus, Vladimir Putin.
"Fie intram in logica inarmarii protagonistilor, fie optiunea diplomatiei, a negocierii, care nu poate fi prelungita la infinit (...). Cautam un text care sa satisfaca toate partile implicate", a declarat Hollande, potrivit MEDIAFAX.

"Daca esuam, Franta si Germania vor fi facut, in calitate de prieteni, tot ce puteau face (...). Avem responsabilitati puternice. Franta trebuie sa ia mereu initiativa", a apreciat presedintele francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.