O grupare terorista care se autodenumeste Stat Islamic si-a anuntat recent existenta de cealalta parte a frontierei de est a Iranului, a dezvaluit miercuri, la Teheran, adjunctul ministrului de Interne, Hossein Zolfaqari.

"O grupare cu numele Stat Islamic si-a anuntat existenta de cealalta parte a frontierei noastre de est", a anuntat oficialul iranian, citat de Fars.

"Analizam in prezent daca aceasta grupare are sau nu vreo legatura cu (gruparea extremista sunnita) SI", a adaugat el. In ultimele luni, Iranul si-a consolidat in mod activ frontierea de est cu Afganistanul si Pakistanul. Blocarea locurilor vulnerabile de-a lungul frontierei de est a ajuns la "un nivel acceptabil", a dat asigurari Hossein Zolfaqari, scrie MEDIAFAX.

In octombrie, seful politiei iraniene, Esmayeel Ahmadi Moqaddam, a anuntat ca frontierele Iranului vor fi pe deplin in siguranta incepand din 2015, pentru a preveni o eventuala infiltrare in tara a unor teroristi sau traficanti de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.